Türkiye enerji sektörünün köklü markası İpragaz da “Etik ve İtibar” dedi

2010 yılında kurulan ve Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının yer aldığı Etik ve İtibar Derneği üyeleri arasına, yarım asrı aşan köklü geçmişi ile Türkiye enerji sektörünün öncü kuruluşu İpragaz da katıldı

Basın Bülteni 23 Mayıs 2019

İş etiği ilke ve kurallarının anlaşılması, benimsenmesi, yaygınlaştırılması için kılavuzluk etmek ve referans olmak misyonuyla 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Etik ve İtibar Derneği’nin (TEİD) bugün 140’ı aşan üyeleri arasına Türkiye enerji sektörünün önemli oyuncusu İpragaz da katıldı.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin özünü oluşturan 10 temel ilkeyi içeren ‘Etik Beyannamesi’ TEİD ve İpragaz arasında imzalandı. ‘Etik Beyannamesi’ ile İpragaz, şirket politikaları arasında yer alan iş etiği değerlerini de resmen beyan etmiş oldu.

Etik ve İtibar Derneği Başkanı Avukat Ertuğrul Onur, LPG’den akaryakıta, elektrikten doğalgaza, enerji sektörünün her alanında gelişime liderlik eden, Türkiye enerji sektörünün öncü kuruluşu İpragaz’ın Etik ve İtibar Derneği üyeleri arasına katılması ile daha da güçlendiklerini belirtti.

TEİD Başkanı Onur katılımlarla ilgili olarak “Türkiye ekonomisine çok önemli katkılarda bulunmaya devam eden, çağdaş ve kurumsal bu önemli şirketler, kurumsal etik kodlara sahip çıkmanın uzun vadede markaya değer ve itibar katacağı bilinciyle hareket ederek aramıza katıldı. İş dünyasının yoğun desteğini alarak hızla büyüyen derneğimiz bugün, Türkiye’nin öncü kurum ve kuruluşlarının aralarında olduğu 140 üyeyi aşmıştır. Etik ilke ve değerlerin şirketlerin tüm idari ve ticari fonksiyonları tarafından benimsenmesi ve bir iş yapma biçimi haline getirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadesinde bulundu.

Tüpraş, Sabancı Holding, Siemens, Zorlu Holding, Doğuş Grubu, Arçelik, Enka, Tekfen Holding, Adel Kalemcilik, Sütaş, Anadolu Grubu, Bayer, KPMG, Borusan Holding, Akbank, Akkök Holding, Coca Cola İçecek, Ernst & Young, Deloitte, Bilim İlaç, Pınar Süt, Bosch, Philips, Brisa, 3M, Abdi İbrahim, Allianz, BP gibi öncü kurumların üyeleri arasında bulunduğu TEİD’e, İpragaz’ın yanı sıra geçtiğimiz günlerde Polat Enerji ve Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi de katılmıştı.

Contentİstanbul

Basın iletişim:Ayşegül Azemar

Telefon: 0212 243 16 62

GSM: 0532 624 28 11