Dirinler Makine AR-GE Merkezi oldu

Dirinler Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından AR-GE Merkezi olarak tescillendi.

Otomotiv, beyaz eşya, iklimlendirme başta olmak üzere savunma, havacılık, kalıp, metal çelik sanayii, mobilya, inşaat, plastik-kauçuk, elektrik-elektronik sanayine hizmet veren Dirinler, AR-GE merkezi ile daha fazla yeni ürün tasarlama, ürün iyileştirmeleri ve geliştirmeleri yapmak üzere görev ve sorumluluğu da almış oldu.

YENİLİKÇİ ÜRÜN AR-GE İLE OLUR
Dirinler Makina San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Halil Akgül, 6 ay süren çalışmalarının ardından AR-GE merkezi olarak tescillendiklerini belirterek, “Biz AR-GE merkezi olmadan önce de her yıl birçok yenilikçi ürünü ürün listemize dahil ediyorduk. Yenilikçi ürünleri üretmenin bir tek yolu var o da araştırma ve geliştirmeden geçiyor. Şimdi ise AR-GE merkezi belgesi almamız ile birlikte daha sistemli bir çalışma içine giriyoruz ve bu belge Dirinler Makina için bir dönüm noktası olacak” dedi.

TEKNOLOJİNİN ÖNCÜSÜ OLMAK İÇİN
Yapılan yeniliklerin ve araştırma sonuçlarının toplumla paylaşılması, üniversiteler ve bilimsel kurumlarla iş birliği içinde çalışılması AR-GE merkezlerinin görev kapsamında yer aldığına dikkat çeken Akgül şöyle devam etti:

“Bu merkezin öncelikli amacı üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik yaparak, ürün kalite ve standardını yükseltmek, verimliliği artırmak ve maliyetleri düşürmektir. Ayrıca, oluşan teknolojik bilgi birikimini ürüne yansıtarak, ticarileştirmek de yine hedeflerimiz arasında yer alıyor. Dirinler Ar-GE merkezi, teknolojiyi takip ederken birçok alanda da öncü olacaktır”

İSTİHDAM ARTACAK

Üniversitelerin ve sanayinin yaptığı AR-Ge çalışmaları arasında fark bulunduğuna dikkat çeken Akgül, “Kendi teknolojimizi kendimiz üretirken, akademik ortamdan alacağımız bilgileri ileri teknolojiye dönüştürme yolunu arayacağız. Ürün için teknoloji geliştirme doğru ve izlenmesi gereken yoldur. AR-GE merkezi olmamızın bize sağlayacağı bir diğer avantaj ürünlerimizi şekillendirirken birkaç yıl sonra ortaya çıkacak ihtiyaçları şimdiden araştıracak bir ekibi bünyemizde istihdam edebileceğiz. Bir ülke ihracat ile zenginleşir. Aynı emek ile daha fazla değer üretebiliyorsak teknolojimizi ilerletiyoruz demektir. Dirinler teknolojisini kendi ürettiği ürünleri ihraç ederek ülkemiz refahına daha fazla katkı yapacak” dedi.

RESİMALTI:
Dirinler Makina San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Halil Akgül (soldan ikinci),  AR-GE merkezi olarak artık daha fazla yeni ürün tasarlama, ürün iyileştirmeleri ve geliştirmeleri yapmak sorumluluğunu da üstlendiklerini söyledi.

——– İletilen mesajın sonu ——–
Yenigün Gazetesi
Etiler Mah. 9 Eylül Meydanı Meydan Han No:13 Kat:5 D:501 Konak – İZMİR
Telefon: [232] 441 0888 (pbx)
Faks: [232] 445 4511