KONSEPT MAHALLE ….

Aptullah bey; Firmanız ve Ana Faaliyet konularınızdan kısaca bahsedebilir misiniz ?

2010 yılının başında kurulan Bİ MİMARLIK ve MÜHENDİSLİK, sekiz yıldır İzmir bölgesinde İnşaat Uygulama projeleri üretmekte ve farklı ölçekli birçok Müteahhit firma ile çalışmalarını sürdürmektedir. Yılda yaklaşık 40.000 m2,  farklı tipte projeye imza atan bir firmayız.

Uygulamasını yaptığınız en son projeniz hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Uzun süredir  “uygulama “  alanına girme kararı üzerinde tartıştıktan sonra teknik aksaklıklar ve gördüğümüz eksiklikleri gidermek adına ana faaliyet konumuzsun dışına çıkıp,ürettiğimiz projeyi uygulama noktasında hareket etmeye karar verdik. Bunun sonucunda ortaya “ MAHALLE KONSEPTİ “  adını verdiğimiz bir proje doğdu.

Mahalle fikri nasıl gelişti ? 

İnsanların aradığı lüks kullanımı, mahalle kültüründen çıkmadan, büyük sitelerdeki yabancılaşmanın yerine komşuluk ilişkilerinin ön plana çıkacağı ama site konforunda bir yaşam yaratma fikrinden esinlendik.

Projenin artı ve eksilerden söz eder misiniz ?

Projenin en büyük artısı; kalabalık ve birbirine yabancı yüzlerce kişinin değil, yalnızca on ailenin bir arada yaşayacağı eski mahalle dokusunun, modern seçimlerle, site konforunda çok daha ucuza satın alabilme fırsatı vermesi.

      Biz eskisi gibi mahalle ve insanların seçimlerinin huzurlu bir yaşam için gerekliliğine inanıp, sitelerde çoğu zaman peşin satılan havuz ve sosyal alanların çok daha uygun ve ihtiyacımız kadar dışarıdan alınabilme imkanı olduğunu düşünüyoruz.

      Mahalle konseptini yaşattığımız bu proje,  lokasyonu ile her mekana ulaşma imkanı sağlamakta. 

 

www.bimimar.com.tr

0 232 368 90 60