Taksicilerle çok yoğun toplanacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son dönemde taksicilerle ilgili artan şikayetler hakkında konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son dönemde taksicilerle ilgili artan şikayetler hakkında konuştu. Ersoy bu sorunların çözülmesi için uğraştıklarını açıkladı. Bakan Ersoy şöyle konuştu ” Piyasaya UBER’in yerleşmesinin ana nedeni bazı eksiklikleri karşılıyor olması. Taksi sektörü olarak yatırım yapmamız lazım, orada en önemli şey insan ve araç. Burada sorun taksi plakası sahipleri ile şoförlerin ayrı olması. Bu işe konsantreyiz ama bu işi UBER’le değil, taksicilerle çözeceğiz. Taksicilerle çok yoğun toplantılar yapacağım.”

CNN TÜRK’te Hakan Çelik’le Hafta Sonu programında soruları cevaplayan Bakan Ersoy, nitelikli turizme geçiş yapmak için Milli Eğitim Bakanlığıyla turizm liselerinin kolej statüsüne getirilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. Kolejlerde öğrenciler üç lisan öğreneceğini belirten Ersoy, 76 lisenin ilk etapta 10’unda bu eğitime geçileceğini okulların dönüşümünün 5 yıl süreceğini ifade etti

Müzelerimizi tanıtamamışız

Türkiye’ye gelen turistlerin müzelerin gezme oranının Avrupa’nın yarısı düzeyinde olduğunu belirten Ersoy, ” Müzelerimizi tanıtamamışız. Bütün müzeler kart sisteminin içine dahil edilecek. Müze gelirlerini artırmamız çok önemli çünkü buradan elde edilen gelirle yeni kazılar yapıyoruz.” diye konuştu.

AKM ihalesini maliyetler geciktirdi

Ersoy Atatürk Kültür Merkezi ihale sürecinin maliyetleri aşağı çekmek için geciktiğini belirterek projede 29 Kasım’da ihale sürecinin başlayacağını Şubat ayında temel atıp 2021’de bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.