‘100 Soruda İmar Barışı’ Kitabı Yayımlandı

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel tarafından kaleme alınan kitapta, İmar Barışı ve getirdiği yasal durumlar, problemler, çözüm yolları ile ilgili önemli soruların yanıtları yer alıyor.

Cumhuriyet Dönemi’nde kısmi veya tam 13 adet imar affı söz konusu olmuştur ancak 7143 Sayılı Kanun’la getirilen ‘İmar Barışı’ en kapsamlı olanıdır. Bu konuda yasanın ve çıkarılan genelge ile esasların yeterince açık olmadığı tartışılmaktadır.

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü, İmar Barışı ve getirdiği yasal durumlar, problemler, çözüm yolları ile ilgili dört çalıştay yapmıştır. Bu çalıştaylarda, gerek yapı sahiplerinden gerekse avukatlar, mimarlar, plancılar, harita ve kadastrocular ile inşaat ve müteahhitlik kesiminden gelen yüzlerce soru çözülmeye çalışmıştır. Bu soruların bir kısmı 100 Soruda İmar Çalıştayı adı ile kitaplaştırılmış, gayrimenkul ve imar dünyasına sunulmuştur.Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel tarafından kaleme alınan ve enstitünün iktisadi işletmesince piyasaya sunulan kitap, (0212) 266 50 00 no’lu telefondan veya info@gayrimenkulhukuku.org‘dan istenebilir

Kaynak  Yapı.com.tr