Millet Bahçesi’nden Sonra Millet Konağı Geliyor

2023 yılına kadar 81 ilde en az bir Millet Bahçesi yapmayı planlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, köy ve mahallelerde ise 5 bin tane ‘Millet Konağı’ inşa etmeyi planlıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2023 yılına kadar ülke genelindeki mahalle ve köylerde 5 bin Millet Konağı inşa edecek. Karar, Bakanlığın ilkini Antalya’da düzenlediği ‘2023’e Doğru Türkiye’de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı’nın sonuç bildirgesinde açıklandı. Sonuç bildirgesinde ayrıca 2023 yılına kadar 81 ile en az birer Millet Bahçesi’nin inşa edilmesi, 1,5 milyon konuta kentsel dönüşüm uygulanması ve Emlak Bankası’nın yeniden kurulması gibi hedeflere yer verildi. 2B ve Hazine arazilerinin satışı, korunan alanların artırılması ve 250 bin yeni sosyal konut inşa edilmesi de Bakanlığın hedefleri arasında yer alıyor.

81 ile millet bahçesi, 5 bin mahalle ve köye millet konağı geliyor
OdaTv’den Yusuf Yavuz’un haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2023 yılına kadar uygulamayı planladığı projeler arasında 5 bin adet ‘Millet Konağı’ da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük icraat programının ikincisinde de yer verilen Millet Konağı projesi, köy ve mahallelerdeki sosyal dokuyu güçlendirmeyi amaçlıyor. Proje, konak, kıraathane ve kütüphane gibi üninetelerden oluşacak. Bakanlık ayrıca 2023’e kadar 81 ilde en az bir tane Millet Bahçesi yapmayı planlıyor.

Kaynak yapi.com.tr