Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Töreni gerçekleşti

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından, SEKTÖR TÜRK temsilen Cevdet Akif USTA’nı katıldığı Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul katkılarıyla “Yaza Merhaba” etkinliği kapsamında 8. kez gerçekleştirilen “Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” törenle sahiplerini buldu.

EGD “Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” töreni

– TBB Başkanı Aydın:
– “Küresel yavaşlamaya rağmen Türkiye ekonomisinin büyüyor olmasını önemsiyoruz. Ekonomi büyürse, bankacılık büyüyor ve sağlıklı işliyor. Bankacılık sektörü sağlıklı bir yapıdadır ve işlevini de başarılı bir şekilde sürdürmektedir”
– Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörlüğü muhabirlerinden Uğur Aslanhan, “İstanbul’daki 100 bin emlakçıdan 90 bini kaçak” başlıklı haberiyle Namık Ahıska Özel Ödülü’nün sahibi oldu

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, küresel yavaşlamaya rağmen Türkiye ekonomisinin büyüyor olmasını önemsediklerini belirterek, “Ekonomi büyürse, bankacılık büyüyor ve sağlıklı işliyor. Bankacılık sektörü sağlıklı bir yapıdadır ve işlevini de başarılı bir şekilde sürdürmektedir.” dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul katkılarıyla “Yaza Merhaba” etkinliği kapsamında 8. kez gerçekleştirilen “Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” törenle sahiplerini buldu.

Törenin açılışında konuşan TBB Başkanı Aydın, riskler yüksek seyretse de geçen yıla nazaran beklentilerin daha iyi olduğu bir dönem içinde bulunulduğuna işaret ederek, hem riskleri hem de fırsatları birlikte değerlendirip, işlerini iyi yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Küresel yavaşlamaya rağmen Türkiye ekonomisinin büyüyor olmasını önemsediklerine dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:

“Ekonomi büyürse, bankacılık büyüyor ve sağlıklı işliyor. Bankacılık sektörü sağlıklı bir yapıdadır ve işlevini de başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Ekonomi gazeteciliği ile bankacılık arasında pek çok benzerlik var. Her ikisi de aracılık yapıyor. Bankalar kaynak sahipleri ile kredi arayanlar arasında, ekonomi gazetecileri ise haber kaynağı ile okuyucu arasında aktarım yapıyor. Her ikisinde de kurallar yanında prensipler ve piyasa denetimi var. Sizler kaynağınızdan aldığınız haberleri, hangi ölçüde kullanacağınıza karar verirken ve farklı gazeteler, farklı yorumlarda, farklı biçimde haber ve ürünü gösterirken, biz de bankacılık olarak farklı kesimlere, farklı ürünleri en iyi şekilde sunmaya çalışıyoruz.”

Ortak paydalarının, en doğruyu yaparak en iyi hizmeti vermek olduğunu aktaran Aydın, dijital gazeteciliğin ve dijital bankacılığın gelişmesi için her iki tarafın da birlikte çalıştığını dile getirdi.

Aydın, “Sizde vade 1 gün bizde vade 3 ay. Sizde gazete geri dönerse, bizde kredi geri dönmezse zarar oluşuyor. Sizler kaynak güvenliğine, biz müşteri sırrına çok önem veriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yetişmiş insan kaynağı ve tecrübenin her iki kesimde de çok önemli olduğunun altını çizen Aydın, her iki kesimin de mesleğiyle gurur duyduğunu vurguladı. Aydın, bankacılık sektörü ve ekonomi gazeteciliğinin çok yönlü paydaş olduğunu, bu ilişkinin sağlıklı olarak geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için iki tarafa da önemli görevler düştüğünü anlattı.

-“EGD, çok güçlü bir aileye dönüştü”

EGD Başkanı Celal Toprak da açılıştaki konuşmasında organizasyonun kendileri için ne kadar anlamlı olduğuna değinerek, sektörde yaşanan sıkıntıya rağmen, gazetecilerin haber yapabiliyor olmasının önemine işaret etti.

Ödüllere çok sayıda gazetecinin başvurduğunu bildiren Toprak, şunları söyledi:

“Bazı noktalarda karar vermekte zorlandık. Jüride çok eski ekonomi gazetecileri var, onların takdirlerini alabilmek çok kolay değil. Ödül alan arkadaşları kutluyorum. Bir başka önemli nokta, bu etkinlik nedeniyle önemli işlerini bırakıp buraya geldiler. Bu, EGD ailesinin çok güçlü bir aileye dönüştüğünün göstergesi diye düşünüyorum. Aynı zamanda CVK Park Bosphorus ve Vodafone’a da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ise konuşmasına Vodafone’u ilk günden beri ailelerinden biri gibi kabul eden EGD Yönetim Kurulu ve jüri üyelerine teşekkür ederek başladı.

Teknolojinin onlarca sektörü yatay kestiğinin ve ekonominin itici gücü haline geldiğinin altını çizen Süel, bu durumu ekonomi gazetecileri ne kadar gündeme taşırsa, Türkiye’nin geleceği için o kadar önemli olacağı yorumunda bulunarak, ekonomi gazetecilerine teşekkür etti.

Süel, geleceğin teknoloji üreten nesillerini yetiştirmek, tüketen değil üreten bir toplum yaratmak üzere başlattıkları sosyal sorumluluk projesini anımsatarak, “Türkiye’deki 7-13 yaş arasındaki çocuklara kodlama eğitimi vermeye başladık. 2016 yılında bin çocuğumuza bunu vereceğiz. İnşallah geleceğin neslini, yarını bugünden hazır edeceğiz” diye konuştu.

CVK Park Bosphorus Hotel Genel Müdürü Bahri Şahin de CVK Park Bosphorus olarak ekonomi gazetecilerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Şahin, CVK Park Bosphorus Hotel olarak iki yıldan bu yana EGD’nin Başarı Ödülleri Gecesi’ne ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Bu birlikteliğin önümüzdeki yıllarda da sürmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

– AA muhabiri Uğur Aslanhan’a ödül

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’nin sahiplerini bulduğu etkinlikte, Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörlüğü muhabirlerinden Uğur Aslanhan, “İstanbul’daki 100 bin emlakçıdan 90 bini kaçak” başlıklı haberiyle Namık Ahıska Özel Ödülü’nü aldı.

Törende dağıtılan diğer ödüller ve sahipleri ise şunlar oldu:

– Söyleşi Röportaj (Yazılı Basın) – Sibel Atik, Ekonomist

– Ekonomi Haberi (Yazılı Basın) – İbrahim Acar, Sabah

– Köşe Yazarı – Şelale Kadak, Sabah

– Ekonomi Programı (Televizyon) – Yavuz Semerci-Abdurrahman Yıldırım, Bloomberg HT

– Grafik Tasarım (Yazılı Basın) – Serkan Özkaya, Takvim

– Grafik Tasarım (İnternet) – Tarık Yılmaz, MANSET.AT

– Yılın Araştırma Haberi (Yazılı Basın) – Ömer Temür, Türkiye

– Yerel Basın Ödülü (Yazılı Basın) – Arif Arslan, Batman Çağdaş/Ceyhan Torlak, Sabah Egeli

– Yerel Basın Ödülü (İnternet) – Saadet Erciyas, www.kentyasam.com

– Jüri Özel Ödülü – Ceyhun Kuburlu, Hürriyet

– Jüri Özel Ödülü – Sercan Akıncı, Dünya

– Nezih Demirkent Özel Ödülü – Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet

– Bülent Yardımcı Özel Ödülü – Burak Coşan, Hürriyet

– Esen Salihoğlu Özel Ödülü – İsmail Şahin, Sözcü

– Vodafone Türkiye Özel Ödülü – Hanife Baş, Milliyet

– Park Bosphorus Özel Ödülü – Necla Dalan, Vatan

– AA Finans Haberleri Editör Yardımcısı Arslan’a plaket

Aralarında Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editör Yardımcısı ve EGD Başkan Yardımcısı Hasan Arslan’ın da bulunduğu EGD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’ni belirleyen jüri üyelerine plaket takdim edildi. Jüri üyeleri şu isimlerden oluştu:

” Hasan Arslan (Anadolu Ajansı), Hakan Güldağ (Dünya), Vahap Munyar (Hürriyet), Şeref Oğuz (Sabah), Jale Özgentürk (Radikal), Olcay Büyüktaş Akça (Cumhuriyet), Emin Çapa (CNN Türk), Ali Çağatay (Bloomberg HT), Fikri Türkel (Gıda Hattı Dergisi), Fikret Çengel (Türkiye), Celal Toprak (Ekonomi Gazetecileri Derneği), Mustafa Kemal Çolak (Ekonomist), Uğur Küçük (TV Net), İdriz Çokal (Para Dergisi), Faruk Erdem (Takvim), İbrahim Acar (Yeni Şafak), İsmail Altunsoy (Yeni Hayat Gazetesi), Atilla Kızıltan (Sözcü), Ünal Tanık (Rotahaber.com), Hasan Süel (Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı), Bahri Şahin (CVK Park Bosphorus Hotel Genel Müdürü)”

Törene Cevdet Akif USTA beraber Yapı Malzeme Dergisi Editörü Tarık ORAL, DÜNYA Gazetesinden OLCAY UZUN beyde katılarak iyi bir sohbet gerçekleştirdi.