Ege Ekonomik Forum

17 yıldır Türkiye’nin en uzun soluklu vizyoner toplantısı olan “Forum İstanbul Konferansları”nı ve makro ekonomi, finans, yatırım, gayrimenkul alanlarında daha birçok konferansı düzenleyen ÖZGENCİL ile Türkiye’nin önde gelen yayın kuruluşu NTVönemli bir işbirliğine imza atarak, tüm tarih boyunca önemli bir lojistik, ticaret ve kültür merkezi olan İzmir’de, “Ege Ekonomik Forum” adı altında uzun soluklu uluslararası bir konferans zinciri başlatmıştır.

1992 yılından beri Ege bölgesindeki 10 ilin (İzmir, Afyon, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Kütahya, Çanakkale, Balıkesir ve Uşak) valilikleri, belediyeleri, üniversiteleri, sanayi ve ticaret odaları, esnaf ve sanatkarlar odaları, ziraat odaları, bölge sanayici ve işadamları dernekleri ve bölgesel şirketlerin katılımıyla ege bölgesini dış yatırımcıya tanıtmak amacıyla görev yapan Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) da bu forumun bölge ortağı olmuştur.

Ege Bölgesi’nin önde gelen sanayicileri, yerel yöneticileri, iş adamları ve kanaat önderlerinin de destekleriyle tüm Ege Bölgesi’ni kapsayan Ege Ekonomik Forum’un “Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” sağlamasını amaçlıyoruz.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’linin  katılımıyla bu yıl düzenlenen forum başarıyla tamamlanmıştır. Pakdemirli konuşmasında  (Ulusal zincir marketlerde) Yerel ürün satma mecburiyeti yasal anlamda yüzde 1 ama biz bunu yüzde 20-25’ler seviyesine taşıyabilirsek hem yerel ekonominin kalkınmasını hem de ciddi bir verimliliği yakalayabiliriz” – “Sudan’daki arazi Türkiye’deki ekilebilir alanın yüzde 10’u ve bize bedelsiz teklif edilmiş. Almasa mıydık ? Devlet olarak tarım yapma niyetimiz yok, önümüzdeki günlerde bu tarım arazilerini kullanmaları için iş adamlarımıza açacağız” konularında bilgilendirdi.