Avrupalıların yılbaşı tercihi İstanbul

Yaklaşan yılbaşı İstanbul’daki otelleri de hareketlendirdi. Kentteki pek çok otelde yüzde 100’e varan doluluk oranları yaşanıyor.

Milliyet’ten Duygu Erdoğan’ın haberine göre yılbaşını İstanbul’da kutlamak isteyen başta Avrupalı olmak üzere, Körfez bölgesi ve komşulardan gelen yabancı turist, pek çok otelde yüzde 100’e ulaşan doluluk oranları oluşturdu. Yabancı turistin başlıca adresi İstanbul’un tarihi bölgelerindeki oteller oluyor. Buna göre Sultanahmet, Taksim, Beşiktaş gibi merkezlerde doluluklar yüksek oranları görüyor. Genel olarak 30 Aralık-1 Ocak ve 28 Aralık-2 Ocak olarak tercih edilen konaklamalarda, lüks otellerin doluluklarındaki yüksek seyir de göze çarpıyor.

Kalan odaların da fiyatlar yüksek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Bedirhan Bayka, hem İstanbul’da, hem de ülke genelinde turistik yerlerde dolulukların yüzde 100’e yaklaştığını söyledi. Bayka, “Hatta son kalan 5-10 odalar da yoğun talep nedeniyle yüksek fiyatlara çıkıyor. Sadece Avrupa ve Anadolu yakasının merkeze uzak noktalarındaki şehir otelleri boş kalır” dedi. Türkiye’nin fiyat anlamında başta Avrupalı turiste önemli seçenekler sunduğunu vurgulayan Bayka, “Avrupalı için Avrupa’da tatil hem çok pahalı, hem de çok çeşitli değil. İstanbul başta olmak üzere yabancı için döviz kuru nedeniyle hala avantajlı tatil sunuyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Turizmajansı.com