Penti E-Franchise sistemi ile büyüyecek…

Penti, 2018’i yüzde 29 büyüme ve 1.1 milyar TL ciro ile kapadı. Bu yıl mağaza sayısını 620’ye çıkaracak olan marka, 1.5 milyar TL ciro hedefliyor.

 

Marka, Kazakistan’dan Kanada’ya 5 kıtada 50 yeni mağaza açacak. İran, Arnavutluk, Kosova Makedonya, Gürcistan, Azerbaycan ve Suudi Arabistan’da yıllardır devam ettirdiği pazar liderliğini kimseye bırakmadıklarını belirten Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, 2018’de yeni girdikleri Karadağ, Kuveyt, Ürdün ve Lübnan gibi ülkelerde de pazar liderliğine oynadıklarını ifade etti. Sami Kariyo, “Bu yıl Amerika kıtasındaki ilk mağazamızı açacağız. Ayrıca Yunanistan’a da giriş yapacağız” dedi. Penti, e-franchise projesini bu yıl hayata geçirecek. Avustralya, ilk ayağını e-franchise  oluşturacak.

Penti’nin dijital dünyaya yaptığı yatırımlar ile birlikte güç kazanan online satış kanalı www.penti.com cirosunu bir önceki yıla göre %160 artırdı. Bu büyüme hızının yurt içinde katlanarak artmaya devam edeceğini ifade eden Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo “Yurt dışı e-ticaret kanalımızı Romanya üzerinden hayata geçirdik. www.penti.com.ro’dan Romanya merkezli olmak üzere tüm Avrupa Birliği ülkelerine satış yapacağız. Aynı zamanda www.penti.com.ro, gelecek dönemde radarımıza almayı planladığımız başta gelişmiş Avrupa ülkeleri olmak üzere bir çok noktada iyi bir pazar analizi yapmamıza imkan sağlayacak” dedi.