Mehmet ÖZKÖK

MEHMET ÖZKÖK

MEHMET ÖZKÖK   –  Gelişen Dünya Düzeninde inovasyon

İlk öncelikle www.sektorturk.com ‘u bu değerli girişimi sebebi ile tebrik ederim, bize fırsat sunduğu içinde ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Gelişen dünya düzeninde inovasyon; bunca Ekonomist, Akademisyen, Araştırmacı ve Danışman var iken haddimi aşmadan küçük ve orta seviyelerde ticari girişimler yapmak isteyen girişimcilere birkaç tavsiye de bulunmak istiyorum. Hergün aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edemeyiz, gelişen dünya düzeninde sık sık duyduğumuz bir kelime var artık günümüzde ‘’ ekmek aslanın ağzında değil artık midesinde! ‘’ rakiplerimiz günden güne artıyor, bununla beraber sürekli yükselen dolar kuru, ülkemizin geçme aşamasında olduğu zor süreçler, insanların yatırım kaygıları, büyük şirketlerin ayakta kalabilme mücadeleleri.. Eğer bir girişimci iseniz hepsini hesaba katmak ve fark oluşturmak mecburiyetindesiniz.

 

Girişimcilik = ‘’ Risk ‘’ tir. Bir Girişimci ilerideki yaşamında haftada 56 saat çalışmamak için şimdiden hafta da 80 saat çalışmayı göze alan kişidir. Günümüzde ticaretin kuralları değişti, dünya düzeni değişiyor, değişen ve gelişen ticaret hayatına ayak uydurmak yada yok olmak, tercih siz değerli Girişimcilerin.. Ticaret hayatında Risk sürekli yaşayan bir kavramdır, siz sadece profesyonelliğiniz sayesinde riskin hangi oranlara inip-çıkacağına karar verip yönlendiren kişi olabilirsiniz. Riski yok etmek gibi bir kavram ise Ticaret hayatının dışındadır.

 

Uzun uzun anlatmayacağım bu yazı da, kitabı sondan okumak diye bir tabir vardır. Aşağıdaki maddeleri uygulamanız takdirinde kısa süre de çevrenize örnek olacak ve uzun süre konuşulacak bir batış sergileyebilirsiniz.

-Kendinizi güncellemeyin.

-Müşterileriniz ile sıcak temas kurmayın.

-Sattığınız ürün/hizmetin arkasında durmayın.

-Çevrenizde hangi fuarlar/hangi reklam yöntemleri oluyor takip etmeyin.

-Ar-Ge nedir? İçeriği nedir araştırmayın, çok fazla önem vermeyin.

-Çalışanlarınıza iyi davranmayın, işlerin iyi gitmemesini sürekli onlara bağlayın.

-İşinize dilediğiniz saatte gidin, ama geç gidin sabah uykusu herşeyden önemlidir.

-Çevrenizde olan her türlü olumsuz gelişmede Devletinizi sizi yönetenleri suçlayın. (Bu hareket çok cool bir harekettir, çevreniz tarafından da daha kültürlü gözükürsünüz.)

 

ve daha niceleri..

 

Gelişen ticaret düzeninde sürekli farkındalık oluşturmaya çalışan Cevdet USTA ‘ya sevgilerimle..

Mehmet ÖZKÖK
Girişimci / mehmetozkoktr@gmail.com
GG Şirketler Grubu Yönetim Üyesi